pite mogu biti lagano meze, doručak, večerica a bogme mogu zameniti i ručak...zavisi od momenta i raspoloženja...
u našoj kući pite se rado pojedu.
u poslednje vreme kore od belog brašna sve češće menjam onim od heljde.čine mi se nekako "slađim", ukusnijim...i rado umesto ulja stavljam mast...
pitu sa mesom najrađe pravim po receptu koji sam otkrila davno na coolinarici od drage helge 44( originalni recept)
u našoj kući pite se rado pojedu.
u poslednje vreme kore od belog brašna sve češće menjam onim od heljde.čine mi se nekako "slađim", ukusnijim...i rado umesto ulja stavljam mast...
pitu sa mesom najrađe pravim po receptu koji sam otkrila davno na coolinarici od drage helge 44( originalni recept)
recept za pitu sa mesom od heljdinih kora
potrebno je:
- 800gr heljdinih kora(kod nas jedna žena pravi fantastične tanke kore-prave domaće)
- 500gr mlevenog mesa
- 600 gr praziluka
- 4 jaja,
- 1 kisela pavlaka
- 200 gr masti otopljne u 400ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
vodu i mast podgrejati toliko da se mast rastopi, dodati prašak za pecivo.
ređati pitu:tri kore a izmedju svake poprskati vodu,mast i prašak za pecivo. na četvrtu naneti fil od mesa i tako dok se sve ne utroši.
pitu izrezati na kocke, preliti umućenim jajima i pavlakom.bilo bi lepo da odstoji pre pečenja,ali može se i odmah peći ako je "hitno" ha...ha...
po sledećeg posta
Нема коментара:
Постави коментар