sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

недеља, 11. септембар 2016.

pita sa mesom

pite mogu biti lagano meze, doručak, večerica a bogme mogu zameniti i ručak...zavisi od momenta i raspoloženja...
u našoj kući pite se rado pojedu.
u poslednje vreme kore od belog brašna sve češće menjam onim od heljde.čine mi se nekako "slađim", ukusnijim...i rado umesto ulja stavljam mast...
pitu sa mesom najrađe pravim po receptu koji sam otkrila davno na coolinarici od drage helge 44( originalni recept)




recept za pitu sa mesom od heljdinih kora

potrebno je:

  • 800gr heljdinih kora(kod nas jedna žena pravi fantastične tanke kore-prave domaće)
  • 500gr mlevenog mesa
  • 600 gr praziluka
  • 4 jaja,
  • 1 kisela pavlaka
  •  200 gr masti otopljne u 400ml  mlake vode
  •  1 kesica praška za pecivo
sitno seckani prazi luk upržiti na malo masnoće, dodati mleveno meso, upržiti, posoliti i pobiberiti
vodu i mast podgrejati toliko da se mast rastopi, dodati prašak za pecivo.
ređati pitu:tri kore a izmedju svake poprskati vodu,mast i prašak za pecivo. na četvrtu naneti fil od mesa i tako dok se sve ne utroši.
pitu izrezati na kocke, preliti umućenim jajima i pavlakom.bilo bi lepo da odstoji pre pečenja,ali može se i odmah peći ako je "hitno" ha...ha...




po sledećeg posta

Нема коментара:

Постави коментар