obožavam interkontinental tortu.spoj oraha, kokosa i ćokolade pleni svojim punim ukusom.zato sam se obradovala kada mi je do ruku došao recept "posne varijante" i rešila sam da ga podelim sa vama...
zasucite rukave , pribavite materijal i prionite na posao
potrebno je:
- za tri kore
- 4 šoljice /za crnu kafu/ kisele vode
- 2 šoljice ulja
- 6 šoljica mlevenih oraha
- 4 šoljica brašna
- 1 kom praška za pecivo
- za fil
- 8 decinegaziranog soka narandže
- 2 kom vanila pudinga
- 2-3kašike gustina
- nekoliko kašika kristal šećera
- 250gr margarina
- 250grprah šećera
- i za filove još:
- 100 gr crne čokolade
- 100 gr kokosa
- 100 gr mlevenih oraha
- preliv od 100 gr čokolade i 2 kašike ulja
izmešati suve sastojke za koricu.odvojeno pripremiti vlažne sastojke.izmešati ove dve grupe sastojaka i peći u tri korice izdelivši ovu masu.za ovu torticu sam pekla u manjem kalupu pa sam dobila 6 korica da bi bila viša tortica.
fil
8 deci soka od narandže skuvati sa dva pudinga od vanile i 2-3 kašike gustina i nekoliko kašika šećera.
penasto umutiti margarin i prah šećer, pa kada se ohladi žuti fil od soka sjediniti ova dva fila.
u jednu trećinu dodati kokos, u drugu čokoladu a u treći mlevene orahe
filovati redosledom:
kora -fil sa čokoladom
kora-fil sa orasima
kora-fil od kokosa
ukrasiti čokoladom
šta....još ste ovde ? hajmo u kuhinju da probamo tortu!
do sledećeg posta
Нема коментара:
Постави коментар