sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

понедељак, 19. јун 2017.

nesto kao burek

svako  je slab na neko jelo, poslasticu, specijalitet...u moru tih slabosti vam se kod mene izdvojila ljubav prema bureku...a kada je moja Biljana onako slasno ispričala recept dileme nije bilo...ovo se mora probati


potrebno je:

500gr kora za gibanicu
250ml vode
3-4kašike svinjske masti
1 kašika soli
nadev-u mom slučaju sir
vi možete pustiti mašti na volju 
pa filovati proprženim mlevenim mesom koje bogato začinite biberom 
ili pak šampinjonima...

1.

250 ml vode, 1 kašika soli (može i manje) i 3-4 kašike masti staviti da proključa.
u pleh složiti dve kore kao na slici preliti 3 kašike mešavine koja se malo prohladila.

2.

sledeće dve kore složiti od sredine pleha ali u suprotnim pravcima.opet preliti.nastaviti naizmenično slaganje kora tako da po pola kora bude van pleha.

3.
na svaku četvrtu koru dodati i izmrvljeni sir ili mleveno meso 


4.

kada se potroše sve kore,
počne se sa   "zatvaranjem "bureka:po dve kore koje vire van pleha se nagužvaju na unutra u pleh, prelivaju se a na svaku četvrtu opet ide sir.


5.
 peći na 180stepeni u predhodno zagrejanoj pećnici do zlatno žute boje


i šta reći...sačekajte par minuta da se pta malo "odmori" pa navalite...

do sledećeg bloga

Нема коментара:

Постави коментар