sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

недеља, 16. децембар 2018.

pastirska pita


da li vam se desilo da pri prvom pogledu na tanjir, činiju odmah zamislite šta bi ste spremili ili servirali u njoj? pre desetak dana dobila sam divni keramički pekač od moje Ljilje i onako ljupko mi je izmamio misao:"kao stvoren za pastirsku pitu" evo ga : moj novi pekač u punom sjaju pokazuje vam današnji ručaku u mom domu...



evo fine činije-pekača spremno čeka ...




  • potrebno je:

  • 1glavica crnog luka
  • 1 kom šargarepe
  • 1 kom sveže crvene paprike
  • 200gr graška
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 400gr  mlevenog mesa
  • so biber vegeta
  • 50gr kačkavalja
  • 500gr krompira
  • malo mleka
  • puter ili ulje
  • ulje za prženje


fino prodinstati crni luk i šargarepu.dodati sitno seckanu crvenu papriku, a kada omekša šargarepa ubaciti i grašak.dinstati uz dodavanje po malo vode.posoliti pobiberiti, dodati paradajz pire i protisnuti kroz cediljku  beli luk.ubaciti mleveno meso i pržiti dok meso ne promeni boju.




evo fila, spreman, ušuškao se po dnu pekača...
a krompir staviti da se skuva, pa napraviti fini pire od izmeljanog krompira, toplog mleka,putera.začiniti solju.ja krompir ispasiram za ovakvo jelo na grubo, viljučkom.volim kad ostane po koja čestica ukrupno.

po filu narendati malo kačkavalja, pa rasporediti krompir pire.




fino zapeći u toploj rerni jedno petnaestak  na 180 stepeni

servirati na zelenoj salati


do sledećeg posta...


Нема коментара:

Постави коментар