sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

субота, 7. октобар 2017.

paprike u senfu

dok sam nešto piskarala za radnim stolom, skoncentrisana na predmet predamnom začula sam dobro poznati zvuk primljene poruke  telefonom...po navici, jer ne znam koliko je hitno, posegla sam rukom ka njemu i u trenutku se setih obećanja moje koleginice:"Stiže recept"...i tako , Tanja je održala reč, a njen recept je morao da sačeka kraj radnog vremena, pa kraj radne nedelje i evo ga pred vama isprobanog za vikend:

potrebno je:

40 komada crvenih paprika
20 komada zelenih paprika
8 glavica crnog luka
2 glavice belog luka
...i još:
300mll jabukovog sirćeta
2 kašike soli
1 konzervans
700 gr senfa
400mll ulja

a sada na posao:


paprike oprati, luk očistiti i svo povrće sitno iseckati kao za rusku salatu...ja sam to odradila na ručnom secku i to izgleda ovako:
spremno, iseckano


sada pripremiti 600ml vode , so i jabukovo sirće.
povrće bariti 5-8 minuta u pripremljenom rastvoru .
dobro ga ohladiti, potom još bolje ocediti...

skuvano povrće


senf i ulje


za to vreme senf i ulje umutiti u homogenu masu, dodati kesicu konzervansa.
oceđeno povrće i senf sjediniti u vanglici, puniti teglice i spremiti sa ostalom zimnicom.napominjem da ovo pravim prvi put , neznam reakciju mojih degustatora, videćemo...





do sledećeg posta


Нема коментара:

Постави коментар