pikantne, mekane, u saftu...ko jednom proba ne zaboravlja ih...a u suštini sve vam je to samo šnicla u luku sa začinima. recept sam pokupila u nekom supermarketu na promociji...
Sastojci
4 osobe- za šnicle
- 500gr svinjskih snicli
- dva čena belog luka
- 1 kašičica Vegeta
- 3 kašike Pšenično glatko brašno Podravka
- 1 kašičica senfa Podravka
- ulje za prženje
- a zatim...
- 3 komada glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 komada kiselih krastavčića
- 1 kašičica senfa Podravka
- so
- biber
- 2 kašičice aleve paprike -slatke
- 1 kašičica aleve paprike -ljute
- prilog
- 1 pakovanje mešavine povrća-šargarepa grašak kukuruz
- šnicle izlupati tučkom, natrljati polovinama belog luka, posuti vegetom i premazati sa malo senfa.
tako pripremljene šnicle uvaljati u brašno
šnicle propržiti kratko na masnoći, samo da promene boju.izvaditi na tanjir.
u masnoći gde su se šnicle pržile ubaciti crni luk, kisele krastavčiće sitno seckane , beli luk, pržiti na tihoj vatri
ubaciti alevu papriku, senf ,biber, posoliti.
kada se aleva malo proprži na luku(desetak sekundi) vodite računa da ne zagori, vratiti šnicle u tiganj sa lukom , ušuškati ih u njemu , naliti obilno vodom pa poklopljeno dinstati dok šnicle ne omekšaju a sos se zgusne.na tihoj vatri.
obično služiti uz izdinstanu mešavinu povrća, a odlično ide i pire krompir.
ovog puta sam dodala i malo sosa koji mi je ostao od pečenja .višak sosa uredno čuvam u vrećicama u zamrzivaču.doduše kratko jer mi odlično ide uz većinu mesa i priloga pa nestane očas posla.
do sledećeg posta
Нема коментара:
Постави коментар