sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

недеља, 7. октобар 2018.

i šta sad sa bajatim hlebom?

kada vam u nekoliko dana se počne motati neki hleb, sve bi da ga bacite a ono još dobar...a i nije vam baš poučno bacati hranu uradite ovu finu poparicu iz pećnice...

recept sam pokupila sa neta...




odlično je za večericu, rani doručak a brzo ćete ga spremiti...



potrebno je:

1 bajat hleb
200ml mleka
4 kom jaja
200 gr sira
100 ml ulja

priprema:


fino hleb iseći na kockice, odložiti u vanglicu.preliti mlakim mlekom.
u drugoj posudi umutiti jaja, blago posoliti ukoliko nije baš slan sir.
pouljiti vatrostalnu činiju, a ostatak ulja, sir  i umućena jaja izmešati sa natopljenim hlebom i izručiti u pleh.
peći na 200 stepeni do zlatne boje.fora vam je da baš i ne poravnjate parčiće heba pa je fino šarena prilikom pečena.negde reš, negde ne.
i sada samo toplo mlekce,jogurt, kajimak ma šta vam volja...

do sledećeg posta



Нема коментара:

Постави коментар