sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

уторак, 12. јул 2016.

punjeno povrće




počelo je leto, a sa letom i sezona povrća.neću vam pisati kako je zdravo sveže povrće, kako su salatice "in"...
pisaću vam o današnjem ručku moje porodice.
iako je već veče još uvek se oseća pikantan miris zapečenog povrća.
duet-paprika i paradajz

ma koliko bilo toplo,ma koliko imala obaveza na poslu i kući, volim da porodicu okupim oko stola.poklanjam vam svoj recept za punjeno povrće:

potrebno je:

  • povrće za punjenje:nekoliko paprika,paradajza ili tikvica
  • 500gr mlevenog mesa(mešanog ili po želji svinjskog,junetine,piletine)
  • 50gr pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • ulje ili mast
  • aleva paprika
  • kašika paradajz pirea
  • kašika suvog začina
  • kašika brašna
  • biber
  • so

priprema:

glavicu crnog luka i šargarepu sitno iseckati,prodinstati na malo ulja.dodati pirinač i minut proprržiti.dodati mleveno meso.pržiti na tihoj vatri.pred kraj dodati paradajz pire,suvi začin,biber,so,kašičicu aleve paprike,ovo je masa za punjenje.
puniti paprike,crveni paradajz koji je predhodno izdubljen,ili tikvice.iz iskustva moje porodice dobitna kombinacija su vam samo paprike i paradajz,lepo je za oko a medjusobno se dopunjuju ukusi.
poređati u vatrostalnu činiju,naliti sa šoljicom vode poklopiti i peći 35 min u pećnici na 200 stepeni.za to vreme pripremiti pola čaše hladne vode,razmutiti kašiku brašna i kašičicu soli.preliti povrće.povrće bi trebalo da opusti i sopstvene sokove,a ova zaprška samo ih lepo zgusne u preliv.zapeći povrće do zlatne boje.
probajte nije teško i vredi truda....


Нема коментара:

Постави коментар