sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

среда, 13. јул 2016.

slana torta sa spanaćem

u "moru" slanih tortica, rolata i štanglica ova se izdvaja jer ovako pripremljenu i serviranu nudite gostima da se sami posluže...a i u većini slučajeva   sama hrana najbolja je dekoracija

...

Sastojci

  10 osoba

kore za tortu:

četvrt  pakovanja zaleđenog spanaća otopiti i oceduti.
90 gr margarina otopiti i na margarinu propržiti kafenu šoljicu brašna.
u proprženo  brašno lagano umešati spanać.
razdvojiti belanca i žumanca od 3 jajeta.umutiti belancau sneg, dodati žumanca,lagano u umućenu smesu dodati masu sa spanaćem.peći u okruglom kalupu za torte na peki papiru.
potrebno je izraditi 4 ovakvih korica.
ostaviti da se dobro ohlade
možete i varijantu velike kore koja se seče na manje okrugle ili četvrtaste osnove za torticu.

fil za tortu:

8oo grama feta sira umutiti sa 100 gr maslaca koji se opustio na sobnoj temperaturi i 100 gr kisele pavlake.
fil dobro rashladiti.

sklapanje torte:

koru premazati u tankom sloju sirom,poredati listove praške šunke,opet tanak sloj fila,kora...i tako do kraja.
tortu okolo premazati filom.

deo fila staviti u špric i dekorisati malim pufnama.sitno narezani peršun nalepiti na bočne strane torte,a gornju stranu ukrasiti srcima od ostataka korice,maslikama i zvezdicama od kuvane šargarepe...a može i čeri paradajzom,krastavčićima ili na još neki od hiljadu vaših načina dekoracije...

Posluživanje

služiti dobro rashladjeno, a razmislite nije li ovako nalickana tortica dovoljna dekoracija sredine stola...




do sledećeg posta prijatno             

Нема коментара:

Постави коментар