fini mirisni hleb...mekan i lisnat od maslaca, prepun peršuna, arome belog luka i ukusa dobrog kačkavalja
potrebno je:
500gr brašna
paketić kvasca
200ml tople vode ili
pola vode pola mleka
100gr kisele pavlake
50ml ulja
1 jaje
200gr narendanog kačkavalja
veza mladog belog luka
veza svežeg peršuna
so
priprema
u malo tople vode ili mleka razmutiti kvasac, dodati pola kašičice šečera.kada se kvasac probudi od brašna, ostatka vode ili mleka,pavlake, jajeta,ulja i soli napraviti testo.
ostaviti da fino nadođe.
razvući koru,premazati omekšalim margarinom,posuti seckanim belim lukom,kačkavaljem i peršunom a onda sve fino uviti u rolat.seckati rolatiće-pužiće,slagati ih u pleh po želji obilno šremazati maslacem, žumancetom i posuti kačkavaljem a i ne mora...
peći na 180 stepeni do zlatne fine boje
do sledećeg posta grickajte ovaj fini hleb uz kajimak pavlaku ili neki fini namaz
Нема коментара:
Постави коментар