sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

среда, 1. мај 2019.

princes krofne /pripremljene s mašću/



kako da napravim uvod za najomiljeniju poslasticu ,mogu slobodno reći, ikada...

svilenkasti krem koji se ušuškao u hrskavi omotač krofnica, sve zasuto snegom od prah šećera i po koja jagoda...mmm

...pravi užitak






a sada ,ako ste rešili da ovu sliku pretvorite u stvarnost,
 zapišite sastojke, pratite upute i 
prijatno vam bilo...

potrebno je:

za krofnice:

250ml vode
100gr masti
125gr brašna
prstohvat soli
4 komada jaja

za krem:

1 litar mleka
2 pudinga od vanilije
3 kašike brašna
6 kašika kristal šećera
2 vanile
100gr margarina ili putera
i još prah šećera za posipanje




priprema:

vodu i mast zagrejati do ključanja.
ubaciti brašno...a onda varjačom jako mešati na tihoj vatrici.to bi vam bilo minut dva, 
dok  se masa ne pretvori u jednu kuglu-masu, 
a po dnu šerpce se stvori lagani sloj od testa.to znači da je brašno skuvano.
onda ga ostaviti da se ohladi.
dodati soli i jedno po jedno  4 jajeta.
nakon svakog dodavanja jednog jajeta dobro umutiti masu pa tek onda dodati drugo jaje...
od mase praviti krofnice po peki papiru ,
poprskati sa malo hladne vode-kašika dve i peći na 200 stepeni dok ne poprime finu rumenu boju.
oprez:rernu ne otvarati do  se peku.

a za krem...

u tri deci mleka razmutiti puding i brašno.
ostatak mleka i kristal šećer staviti da zavri, ubaciti masu od pudinga i brašna
skuvati krem poput pudinga, a onda pred sam kraj dodati margarin iseckan na kockice.
dobro umutiti krem,rashladiti i filovati krofnice.
po želji preko sloja se može dodati i malo umućenog šlag krema,jagoda i  slično...



do sledećeg posta


Нема коментара:

Постави коментар