kako da napravim uvod za najomiljeniju poslasticu ,mogu slobodno reći, ikada...
svilenkasti krem koji se ušuškao u hrskavi omotač krofnica, sve zasuto snegom od prah šećera i po koja jagoda...mmm
...pravi užitak
a sada ,ako ste rešili da ovu sliku pretvorite u stvarnost,
zapišite sastojke, pratite upute i
prijatno vam bilo...
potrebno je:
za krofnice:
250ml vode
100gr masti
125gr brašna
prstohvat soli
4 komada jaja
za krem:
1 litar mleka
2 pudinga od vanilije
3 kašike brašna
6 kašika kristal šećera
2 vanile
100gr margarina ili putera
i još prah šećera za posipanje
priprema:
vodu i mast zagrejati do ključanja.
ubaciti brašno...a onda varjačom jako mešati na tihoj vatrici.to bi vam bilo minut dva,
dok se masa ne pretvori u jednu kuglu-masu,
a po dnu šerpce se stvori lagani sloj od testa.to znači da je brašno skuvano.
onda ga ostaviti da se ohladi.
dodati soli i jedno po jedno 4 jajeta.
nakon svakog dodavanja jednog jajeta dobro umutiti masu pa tek onda dodati drugo jaje...
od mase praviti krofnice po peki papiru ,
poprskati sa malo hladne vode-kašika dve i peći na 200 stepeni dok ne poprime finu rumenu boju.
oprez:rernu ne otvarati do se peku.
a za krem...
u tri deci mleka razmutiti puding i brašno.
ostatak mleka i kristal šećer staviti da zavri, ubaciti masu od pudinga i brašna
skuvati krem poput pudinga, a onda pred sam kraj dodati margarin iseckan na kockice.
dobro umutiti krem,rashladiti i filovati krofnice.
po želji preko sloja se može dodati i malo umućenog šlag krema,jagoda i slično...
Нема коментара:
Постави коментар