evo još jednog hleba iz moje pećnice...da budem iskrena testo je isto kao i za hleb sa kačkavaljem i belim lukom, te sam iskoristila i za popodne napravila ove verzije ovih aromatičnih hlebova...pa ko voli nek izvoli
dakle ,potrebno vam je:
500gr brašna
paketić kvasca
200ml tople vode ili
pola vode pola mleka
100gr kisele pavlake
50ml ulja
1 jaje
200gr narendanog kačkavalja
200gr suvog mesa
50gr sušenog paradajza iz ulja-recept ovde
veza svežeg peršuna
margarin,žumance
so
kao što rekoh, od ove količine testa ,ako je podelite možete napraviti dve vrste hleba,peći istovremenoa,a sastojke za nadev srazmerno smanjite, što bi se reklo stavite po želji i od oka
hleb sa belim lukom i suvim mesom divno je videti ih i probati ovako skupa |
priprema
u malo tople vode ili mleka razmutiti kvasac, dodati pola kašičice šečera.kada se kvasac probudi od brašna, ostatka vode ili mleka,pavlake, jajeta,ulja i soli napraviti testo.sada zamesite u testo seckano meso,paradajz i rendani kačkavalj
ostaviti da fino nadođe.
formirati u hlebić-pogačicu,obilno premazati otopljenim margarinom promešanim sa žumancem.ukrasiti grančicama peršuna, vlašca luka i čeri paradajzom.
peći na 180 stepeni do zlatne fine boje
do sledećeg posta grickajte ovaj fini hleb uz kajimak pavlaku ili neki fini namaz
Нема коментара:
Постави коментар