Posne punjene oblande
posno predjelo od oblandi i tunjevine
lagano se sprema, dosta ispadne, atraktivno na izgled a nadasve ukusno
Sastojci
·
3 šoljice pirinča
·
300 g sojinih ljuspica
·
4 konzerve tunjevine
·
1 pakovanje velikih oblandi
za
so
·
biber
za paniranje i prženje
·
200 ml piva
·
100 g prezli
·
50 g susama
·
suvi biljni začin
·
ulje za prženje
Priprema
1
Fil:
Obariti 3 šoljice pirinča u 6 šoljica vode. Ocediti. Potopiti sojine ljuspice u malo vrele vode.
Ocediti. Sjediniti kuvani pirinač i pripremljenu soju, u to dodati oceđenu
tunjevinu. Posoliti, pobiberiti.
2
Priprema oblandi: Svaku od oblandi posebno razmekšati
polaganjem na mokre kuhinjske krpe, samo toliko da se mogu uviti u rolate.
3
Mokre oblande nafilovati filom. Od ove količine se dobije
oko 4 velika rolatića. Dobro ih rashladiti u zamrzivaču, pa seći na komade
širine 1 cm.
4
Paniranje i prženje: U jednu posudu staviti pivo, u drugu
pomešati prezle i susam. Kada se ulje dobro zagrejalo, provlačiti rolatiće kroz
pivo, pa u prezle i susam. Pržiti ih na vrelom ulju do zlatno žute boje. Vaditi
na papirne ubruse, kako bi se ocedio višak masnoće.
Savet
Služi se
hladno. Pikantni, ukusni i odlični kao dodatak uz
ostale varijacije posna hladna predjela.
do sledećeg posta...prijatno
Нема коментара:
Постави коментар