sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

среда, 18. мај 2016.

moja kuhinjica

Posne punjene oblande

 posno predjelo od oblandi i tunjevine

 lagano se sprema, dosta ispadne, atraktivno na izgled a nadasve ukusno

Sastojci  

·         3 šoljice pirinča
·         300 g sojinih ljuspica
·         4 konzerve tunjevine
·         1 pakovanje velikih oblandi

za

         so
·         biber

za paniranje i prženje

·         200 ml piva
·         100 g prezli
·         50 g susama
·         suvi biljni začin
·         ulje za prženje

Priprema

1
Fil: Obariti 3 šoljice pirinča u 6 šoljica vode. Ocediti. Potopiti sojine ljuspice u malo vrele vode. Ocediti. Sjediniti kuvani pirinač i pripremljenu soju, u to dodati oceđenu tunjevinu. Posoliti, pobiberiti.
2
Priprema oblandi: Svaku od oblandi posebno razmekšati polaganjem na mokre kuhinjske krpe, samo toliko da se mogu uviti u rolate.
3
Mokre oblande nafilovati filom. Od ove količine se dobije oko 4 velika rolatića. Dobro ih rashladiti u zamrzivaču, pa seći na komade širine 1 cm.
4

Paniranje i prženje: U jednu posudu staviti pivo, u drugu pomešati prezle i susam. Kada se ulje dobro zagrejalo, provlačiti rolatiće kroz pivo, pa u prezle i susam. Pržiti ih na vrelom ulju do zlatno žute boje. Vaditi na papirne ubruse, kako bi se ocedio višak masnoće.

Savet

Služi se hladno. Pikantni, ukusni i odlični kao dodatak uz ostale varijacije posna hladna predjela.



do sledećeg posta...prijatno



Нема коментара:

Постави коментар