sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

понедељак, 17. септембар 2018.

pohovani karfiol i salsaroza

karfiol je bogat antioksidantima i vitaminom c, gotovo  da nema masti, a magnezijumom se može pohvaliti...ipak ima specifičan ukus i kod nas ga uglavnom jedu u zimnici i nekim čorbicama.moj pokušaj da privolim i stvorim ljubitelje karfiola prelila sam u ovaj recept...i znate šta?uspela sam...

potrebno je:

  • 1glavica karfiola
  • malo  soli
  • 1kom jajeta
  • 2kom belanceta
  • 1kašičica vegeta
  • 1kašičica ljutin sos
  • 100gr prezle
  • 30gr susama

priprema:



karfiol iseći na manje "cvetiće",što manje više će ga voleti.karfiol obariti u slanoj vodi desetak minuta.odlučite se, ukoliko volite čvršći karfiol smanjite vreme barenja.možete ga samo izblanširati, ali onda se baš oseća ukus karfiola.kod mojih prolazi ovaj mekani, dobro kuvani.
ocediti ga.
umutiti jedno jaje i dva belanceta.dodati kašičicu vegete i kašičicu ljutina-sosa.
u drugi tanjir izmešati prezle i susam.



zagrejati ulje.komade karfiola umakati u umućena jaja, pa u mešavinu prezli i sudama.pohovati u dubokom ulju do zlatne boje.


a poručkati ga možete uz fini sos 
SALSAROZA
a njega napravite:

sastojci:
600gr majoneza 125gr kečapa
40gr senfa
vorčester sos-kašičica
1kašika konjaka

sastojke sipati u teglicu, dobro promešati ili promućkati .rashladjeno, odličan preliv.



do sledećeg posta



Нема коментара:

Постави коментар