idealno za ove letnje dane.prijatno me je iznenadio fini ukus sira i plavog patlidžana u poh masi.
potrebno je :
- 2 kom patlidžana
- 200 gr rendanog trapista ili nekog drugog kačkavalja
- 100gr krem sira
- 1 kom jajeta
- biber
- prezle
- peršun
- za poh
- 2kom jaja
- malo brašna
- malo prezli
- i još
- ulje za prženje
- preliv
- 1 šolja jogurta
- 4kašike pavlake
- beli luk
- paršun
- priprema:
- patlidžane izrezati na kolutove, posoliti i ostaviti da ispuste gorčinu.dobro posužiti papirnim ubrusom.
- krem sir i narendani trapist izmešati, dodati jaje i prezle.umešati seckani peršun i biber.
pripremiti umućena jaja, brašno i prezle.pripremljene polpete umakati u brašno-jaja-prezle pa pržiti u vrelom ulju.kada krene sa prženjem malo smanjiti vatru.
preliv napraviti od jogurta i kisele pavlake.dodati beli luk i seckani peršun.preliti polpete.
i uživati u božanstvenom ukusu spoja ovog divnog povrća i sira.
pripremiti umućena jaja, brašno i prezle.pripremljene polpete umakati u brašno-jaja-prezle pa pržiti u vrelom ulju.kada krene sa prženjem malo smanjiti vatru.
Нема коментара:
Постави коментар