sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

уторак, 21. јун 2016.

čokoladna torta

jednostavna a tako dobra


dok su mi dečica bila mala na svako moje pitanje koju ćemo toortiicu?odgovor bi bio:onu našu čokoladnu
ova torta ostade ona naša do dana današnjeg a nadam se da će i vašu porodicu i prijatelje uveseliti komad dobre torte.zahvalna je za oblikovanje,dekoraciju kako čokoladom,transferima tako i fondanom...

za tortu je potrebno:

za koru:4 jaja,16 kašika šećera,16kašika brašna,10 kašika oraha,1 prašak za pecivo 4 kašika ulja,16 kašika kisele vode
za fil:3 žumanceta,150gr prah šećera ,200grama  čokolade i 3 belanceta čvrsto umućena,pakla margarina ili maslaca-250grama,i 100 gr šećera u prahu.
dekoracija po želji...

priprema:

sjediniti brašno,orahe i prašak za pecivo-to su takozvani suvi sastojci.u drugoj posudi sjediniti kiselu vodu i ulje-tečni sastojci.Sada pripremimo okrugli kalup za torte,najbolje sa "prstenom"lakše se vadi.
najpre umutimo 4 jajeta sa 16 kašika šećera,akada postane lepo i gusto naizmenično se dodaje smesa od suvih sastojaka i od tečnih sastojaka dok se sve ne utroši.Umućenu smesu prebaciti u kalup obložen peki papirom i peći u predhodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni u početku a kasnije malo smanjiti na 160 stepeni.nakon pečenja koru dobro ohladiti i preseći na pola.
3 žumanceta i 150gr prah šećera umutiti,staviti na blagu ,tihu vatru/jedinica/,pa dodati 200 gr čokolade predhodno otopljene u rerni ili mikrovalnoj.u ovaj fil špatulicom umešati predhodno unućena belanca od 3 jajeta.
posebno umutiti maslac i 100gr šećera u penastu masu,sjediniti sa prohlađenim kremom i tek sada dobro umutiti mikserom.fil je spreman.
tortu istim filom premazati i unutra i spolja.

dekoracija:

može se samo posuti čoko mrvicama i prijatno.
može se pripremiti čokoladna transfer folija i ukrasiti kao što je moja tortica ukrašena
može se cela torta prekriti ručno radjenim fondanom i ukrasima od šećera.
:

Нема коментара:

Постави коментар