sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

субота, 25. јун 2016.

pohovane pileće grudi





ponekad se uželim jednostavnih a ukusnih jela.jela koje nemaju previše začina a pikantna su,lepo hrskava spolja i prijatno mekana u zalogaju.za jedno od takvih jela smatram i tradicionalnu pohovanu piletinu...




potrebno je:

  • 600 g pilećih grudi bez kostiju
  • 2 jajeta
  • 50 g sitno narendanog kačkavalja
  • 100 g brašna
  • 20 g susama
  • 100 g prezli
  • biber
  • so
  • ulje ili mast (za pohovanje)

priprema

Meso iseći na manje šnitice. Posloiti ga i pobiberiti. Ppripremiti 3 tanjira: U jednom brašno, u drugom jaja umutiti viljuškom, dodati sitno narendani kačkavalj i blago posoliti. U trećem prezle i susam. Svaki komad uvaljati u brašno, iz brašna pravac u umućena jaja i narendani kačkavalj, a onda u prezle i susam. Sada komade tako pripremljene piletine pržiti u dubokoj vreloj masnoći do zlatno žute boje. Vaditi na papirne ubruse, da bi upilo višak masnoće.

i za kraj savet:

A kao prilog laganica prodinstana bilo koja zaleđena mešavina povrća iz kese (balkanska, zlatna...) Ja večeras nisam imala povrće, a piletinu smo smazali.


do sledećeg posta  


Нема коментара:

Постави коментар