ponekad se uželim jednostavnih a ukusnih jela.jela koje nemaju previše začina a pikantna su,lepo hrskava spolja i prijatno mekana u zalogaju.za jedno od takvih jela smatram i tradicionalnu pohovanu piletinu...
potrebno je:
- 600 g pilećih grudi bez kostiju
- 2 jajeta
- 50 g sitno narendanog kačkavalja
- 100 g brašna
- 20 g susama
- 100 g prezli
- biber
- so
- ulje ili mast (za pohovanje)
priprema
Meso iseći na manje šnitice. Posloiti ga i pobiberiti. Ppripremiti 3 tanjira: U jednom brašno, u drugom jaja umutiti viljuškom, dodati sitno narendani kačkavalj i blago posoliti. U trećem prezle i susam. Svaki komad uvaljati u brašno, iz brašna pravac u umućena jaja i narendani kačkavalj, a onda u prezle i susam. Sada komade tako pripremljene piletine pržiti u dubokoj vreloj masnoći do zlatno žute boje. Vaditi na papirne ubruse, da bi upilo višak masnoće.i za kraj savet:
A kao prilog laganica prodinstana bilo koja zaleđena mešavina povrća iz kese (balkanska, zlatna...) Ja večeras nisam imala povrće, a piletinu smo smazali.do sledećeg posta
Нема коментара:
Постави коментар