...još jedan detalj na tanjiru predjela...
posne korpice punjene ribljom paštetom
potrebno je:
·
2 male šoljice ulja
·
1 mala šoljica kisele vode
·
100 g prepečenog susama
·
300 g brašna
·
1 kesica praška za pecivo
Za paštetu:
·
1 konzerva tunjevine
·
50 g margarina
·
1 kašika limunovog soka
·
so, biber
· Od sastojaka za korpice umesiti testo. Tanko razviti male
kuglice i tom razvijenom "korom" obložiti kalupe (metalne ili
silikonske). Korpice peći u podmazanim metalnim kalupima. Peći da budu zlatno
žute boje. Nema veze, ako su narasli.Tunjevinu
pasirati, dodati umućeni margarin, limunov sok, pobiberiti, posoliti i puniti
hladne korpice. Dekorisati maslinama.
Savet
S
Služiti
uz komadiće biljnog kačkavalja.
...do sledećeg posta
Нема коментара:
Постави коментар