sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

петак, 10. јун 2016.

punjene slane korpice

...još jedan detalj na tanjiru predjela... 

posne korpice punjene ribljom paštetom

potrebno je:
·         2 male šoljice ulja
·         1 mala šoljica kisele vode
·         100 g prepečenog susama
·         300 g brašna
·         1 kesica praška za pecivo

Za paštetu:

·         1 konzerva tunjevine
·         50 g margarina
·         1 kašika limunovog soka
·         so,biber
·         Od sastojaka za korpice umesiti testo. Tanko razviti male kuglice i tom razvijenom "korom" obložiti kalupe (metalne ili silikonske). Korpice peći u podmazanim metalnim kalupima. Peći da budu zlatno žute boje. Nema veze, ako su narasli.Tunjevinu pasirati, dodati umućeni margarin, limunov sok, pobiberiti, posoliti i puniti hladne korpice. Dekorisati maslinama.

Savet

S


Služiti uz komadiće biljnog kačkavalja.



...do sledećeg posta  

Нема коментара:

Постави коментар