paša ćufte |
ćufte,ćuftice...
na mnogo načina,bezbroj začina i obilje ukusa...svejedno je
zajedničko im je mleveno meso i pikantni sos kao i lagana i brza priprema...
za početak potrebno je :
za ćufte:
- 600gr mlevenog mesa(po želji,mešanog,svinjskog ili pilećeg)
- 120gr pirinča
- 1limun
- 2 jajeta
- 50gr brašna
- so,biber,suvi začin,aleva paprika,ulje za prženje
- 50gr ulja
- 2 kašike brašna
- malo aleve,so šećer,biber,origano
- 200ml paradajz soka ili pirea
priprema
pirinač obariti i ocediti.u mleveno meso dodati ohlađeni pirinač,1 jaje,sok od pola limuna,so,biber,suvi začin i malo aleve paprike.praviti ćufte srednje veličine(oko3-4cm u prečniku).umutiti preostalo jaje.ćufte uvaljati u brašno,pa u umućeno jaje.pržiti ih u vrelom ulju.odložiti na tanjir.
pripremu sosa započeti zagrevanjem ulja,prepržiti malo 2 kašike brašna,dodati alevu .u ovu zapršku dodati paradajz i 500ml vode.kada počne da vri dodati ostale začine,a odnosom šećer-so balansirati ukus sosa.
ćufte poređati u vatrostalnu činiju preliti sososm i lagano peći u rerni da se sos lepo zgusne.
lako i brzo se sprema,za oko 15-20min,i oko 15 min u rerni.
pišite kako je vama ispalo...
Паша ћуфте
120
гр пиринча 600гр меса,сок 1лимуна,бибер 2 јајета 50 гр брашна алева
паприка.прже се у уљу,могу са парадајз сосом или павлаком.
Нема коментара:
Постави коментар