sitnice koje me čine sretnom i puno mi znače podeliću sa vama.

понедељак, 6. јун 2016.

paša ćufte


paša ćufte

ćufte,ćuftice...

na mnogo načina,bezbroj začina i obilje ukusa...svejedno je
zajedničko im je mleveno meso i pikantni sos kao i lagana i brza priprema...
za početak potrebno je :
za ćufte:
  1. 600gr mlevenog mesa(po želji,mešanog,svinjskog ili pilećeg)
  2. 120gr pirinča
  3. 1limun
  4. 2 jajeta
  5. 50gr brašna
  6. so,biber,suvi začin,aleva paprika,ulje za prženje
za sos:
  1. 50gr ulja
  2. 2 kašike brašna
  3. malo aleve,so šećer,biber,origano
  4. 200ml paradajz soka ili pirea

priprema

pirinač obariti i ocediti.u mleveno meso dodati ohlađeni pirinač,1 jaje,sok od pola limuna,so,biber,suvi začin i malo aleve paprike.praviti ćufte srednje veličine(oko3-4cm u prečniku).umutiti preostalo jaje.ćufte uvaljati u brašno,pa u umućeno jaje.pržiti ih u vrelom ulju.odložiti na tanjir.
pripremu sosa započeti zagrevanjem ulja,prepržiti malo 2 kašike brašna,dodati alevu .u ovu zapršku dodati paradajz i 500ml vode.kada počne da vri dodati ostale začine,a odnosom šećer-so balansirati ukus sosa.
ćufte poređati u vatrostalnu činiju preliti sososm i lagano peći u rerni da se sos lepo zgusne.

lako i brzo se sprema,za oko 15-20min,i oko 15 min u rerni.
pišite kako je vama ispalo...


do sledećeg posta prijatno           



Паша ћуфте


120 гр пиринча 600гр меса,сок 1лимуна,бибер 2 јајета 50 гр брашна алева паприка.прже се у уљу,могу са парадајз сосом или павлаком.


Нема коментара:

Постави коментар